Beszélgessünk könyvekről, könyvtárakról, fontosabb cikkekről, újságokról! Országról,világról!

olvasunk.blog.hu

olvasunk.blog.hu

Legkedvesebb könyveim (4.)

2021. október 19. - mbemba

Egy éve a facebookon, személyes oldalamon, belekezdtem egy sorozatba. Most, ahogy sorban felbukkannak, itt is közzé teszem őket, majd talán folytatom is.

tersa.jpgTersánszkynak mindegyik könyvét nagyon szeretem, személyét pedig imádom! (ritkán használom ezt a szót!) Ez az ember bohó volt és hős, szórakoztatott és megmondta a magáét náciknak es kommunistáknak (nem a 20as és nem a 80as években). Ráadásul pont akkor, amikor senki nem merte!
Misi Mókustól a Szerelmes csókán át egészen a Havasi selyemfiúig, Kakuk Marcitól egészen A margarétás dalig mind szeretnivaló.
Azért mégis ez a könyv a valasztásom ide, mert a novellák 1910től 50ig íródtak, felölelik Tersánszky pályájának igen komoly részét.
Forradalom a jég fölött az egyértelmű kedvencem Pápláppal, a vezérgácsérral és Sáppikával. A történet során a kacsák a Duna fölött vívják meg harcaikat magukkal és csapatukkal.
A másik az 1946ban írt Rózsi lovat elsirató elbeszélés, melynek vegén a két barát (ember és ló) ismét találkoznak a Szabadság-hídon.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://olvasunk.blog.hu/api/trackback/id/tr9416727046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása