Beszélgessünk könyvekről, könyvtárakról, fontosabb cikkekről, újságokról! Országról,világról!

olvasunk.blog.hu

olvasunk.blog.hu

Az olasz mágnás nászajándéka lányainak

2021. július 03. - mbemba

Meghatódtam, mikor egy olasz nagyvállalkozó, lányainak adott esküvői ajándékáról olvastam.

Brunello Cucinelli 1000-1000 könyvet nyújtott át lányainak a nagy napon. Ki ez a nagyvállalkozó? Neve nekem nem mondott sokat, de ha valaki utánanéz kiderül, hogy ez az úr a kasmírból készülő kötöttáruk fejedelme.

Erről is híres, de arról is, hogy munkatársainak ugyancsak rendszeresen ajándékoz könyveket, illetve egy általa írt könyvből kiindulva tudhatjuk, hogy egyfajta humanista kapitalizmust álmodott meg. Itt beszélt a profittal való bánásmód mikéntjéről, a munka tiszteletéről és arról, hogy termelni csak úgy érdemes, ha az nincs kárral senkire és semmire.

Az umbriai Cuccinelli elmondja, hogy nem rajong a regényekért, viszont a filozófusok, nagy gondolkodók, fejedelmek könyvei jelentik számára a legtöbbet. Hogy a lányainak miket ajándékozott azt, sajnos egészen pontosan nem fejtik ki, azonban Cuccinelli annyit megjegyzett, hogy számára is kedves, fontos válogatott könyvek vannak a kiskönyvtár kötetei között.

Arról beszámol a cikk, hogy a minap (2019 februári az írás) egy tehetős kínai ember volt a vendége, aki kíváncsi volt életére, munkájára. A találkozásuk után abban maradtak, hogy fiatal ázsiai barátja létrehozza Kína legnagyobb magánkönyvtárát.

Hajrá! Hajrá! Hajrá!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://olvasunk.blog.hu/api/trackback/id/tr10016611534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása