Beszélgessünk könyvekről, könyvtárakról, fontosabb cikkekről, újságokról! Országról,világról!

olvasunk.blog.hu

olvasunk.blog.hu

Legkedvesebb könyveim (6.)

2021. október 22. - mbemba
Egy éve a facebookon, személyes oldalamon, belekezdtem egy sorozatba. Most, ahogy sorban felbukkannak, itt is közzé teszem őket, majd talán folytatom is.

56_naplo.jpg

 

Egy kisgyermek 1956. október 23tól azzal foglalkozott, hogy leírta mi történt vele egészen '57 áprilisáig. Mi pedig kezünkbe vehetjük ezt a naplót!

Nem zseniális?

Ráadásul túl azon, hogy beírogatta összes útját Budapesten, az iskolai eseményeket, az emberek arcát, a szóbeszédet, beszámolt az olvasmányairól. Leírt mindent, amit egy nagyon érdeklődő kisiskolás érdekesnek tart. De olyan képanyagot is rajzolt, illetve újságanyagot ragasztott naplójába, hogy az csoda!

A naplót Molnos Péter művészettörténész találta meg az Ecseri úti piacon és kollégája Kieselbach Tamás adta ki, változatlan formában.

Köszönjük nekik és főleg a kissrácn

A bejegyzés trackback címe:

https://olvasunk.blog.hu/api/trackback/id/tr5816730810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása