Beszélgessünk könyvekről, könyvtárakról, fontosabb cikkekről, újságokról! Országról,világról!

olvasunk.blog.hu

olvasunk.blog.hu

Irving Stone: Van Gogh élete

2024. július 24. - mbemba

van_gogh.jpgNagyon megdolgozott ez a könyv. Megdolgozott, mert hitelesnek éreztem, nagyon-nagyon életszagú volt. Ráerősítettek erre a hitelességre a kísérőképek. Rögön az elején a híres önarckép, ahová folyton vissza lehetett (úgy éreztem, hogy kellett!) lapozni.

Korábban Irving Stone-tól Michelangeló életrajzát olvastam és onnan is megmaradt a szerző elképesztő képzelőereje vagy hihetetlenül alapos munkája, ami a forrásanyagpk tanulmányozásából származhat. Együtt lehet szerelmesnek lenni Van Goghhal, vagy bányásznak, népéért aggódó papnak,néha reményteljes, néha reményetelen művésznek.

Együtt lehet sétálni vele Amszterdamban, le lehet vele menni a belga tárnába, sétálni a mezőn, a déli és északi francia tájon. Párizsban hallgatni lehet az impresszionistákat civakodásaik, idétlenségeik közepette.

Szenzációs könyv, na! Meg még csak annyit, hogy ezek a kincsek, könyvek ott vannak az utcán, néha 400, máskor 700 forintért, néha ingyen dobják, dobnák utánunk!

HAJRÁ VAN GOGH! HAJRÁ ÁLMODOZÓK!!!!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://olvasunk.blog.hu/api/trackback/id/tr2918453597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása