Beszélgessünk könyvekről, könyvtárakról, fontosabb cikkekről, újságokról! Országról,világról!

olvasunk.blog.hu

olvasunk.blog.hu

Indiánokról így utoljára, hitelesen! (könyvajánló)

2023. február 11. - mbemba

Nagyon nagy és nagyon kellemes meglepetés ért, amikor felfedeztem Lóránt Attila könyvét, az Indiánokat!

National Geographic, tehát garantáltak voltak a gyönyörű fotók, és ezeket megkaptam! A szöveg viszont legalább ugyannyira lenyűgöző lett. Nem képaláírások ezek, hanem a szerző érzékenységének, tájékozottságának, alaposságának bizonyítéka. Le a kalappal!!! Az biztos, ha a Lóránt Attila nevet látom, akkor tökéletes nyitottsággal fogok sasolni.

Az Amazonas és az Andok indiánjairól mintegy 300 oldalon, hogy többet megtudj a különböző törzsek fülbevalóiról, az Andokban termesztett krumpli tartósításáról, a Mézünnepről, cipőikről, a Titicaca-tó népeiről, Cuzcóról, a spanyolos kalapokról,..., mielőtt a műanyagvilág őket is végleg elnyeli.

Amúgy a pityóka, a könyvbe vetett erőfeszítés megértése, a megmentés vágya miatt többször eszembe jutott Orbán Balázs, kinek február 3án volt születésnapja! (Székelyföld leírása, ugyebár)

Lóránt Attila méltó örökös!

indi_bor.jpg

 indianer.jpg20230211_110436_hdr_1.jpg20230211_110359_2.jpg20230211_110344_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://olvasunk.blog.hu/api/trackback/id/tr8018046680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása