Beszélgessünk könyvekről, könyvtárakról, fontosabb cikkekről, újságokról! Országról,világról!

olvasunk.blog.hu

olvasunk.blog.hu

Legfontosabb könyveim (28.)

2021. december 29. - mbemba

gulog.jpgHogy milyen ország jött létre Sztálin keze alatt? Hogy hogyan bánt el ellenfeleivel és mindenkivel, aki beteg gondolataiban ellene fordulhatott - tartozzon az bármelyik nemzethez vagy valláshoz -, azt meg lehet tudni ebből a könyvből.

A szerző, Alekszandr Szolzsenyicin, aki rabként tökéletesen megismerte a Gulághoz tartozó börtönvilágot nem egyszerűen megdöbbenteni akart könyvével (1973ban jelent meg), hanem dokumentálni, szépirodalmi stílusban (is) ábrázolni és tudatni mindenkivel mi történt a Szovjetunióban. A Pokol volt. És erről tudnunk kell!

Emberek milliói szenvedtek a Gulág táborokban (Szibériában és Szovjetunió európai részén szintén). sokan meghaltak, mások embertelen körülmények között raboskodtak gyakran 10-20 éveket, néha többet.

Szolzsenyicin, aki Nobel-díjas író (amúgy matematikát tanított) volt 20 évet élt az Egyesült Államokban, majd 1994ben hazatért és 2008ban Moszkvában halt meg.

Gulág és Pokol egy és ugyanaz!

A bejegyzés trackback címe:

https://olvasunk.blog.hu/api/trackback/id/tr416798580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása