Beszélgessünk könyvekről, könyvtárakról, fontosabb cikkekről, újságokról! Országról,világról!

olvasunk.blog.hu

olvasunk.blog.hu

Bereményi Géza: Magyar Copperfield

2024. augusztus 06. - mbemba

Mi van Bereményi Géza életregényében? Sok zseniális téma (Budapest, történelem,...), sok nagyszerű fejezet (56, első dalok,..,..), sok gyönyörű emlék (bizalmas gyermekkori séták a Kerepesiben, locsolások,...), néhány elragadó vallomás, íme egy közülük:

:,,Pedig nem akarok játszani. Semmit sem akarok, csak zavartalanul olvasni. A játék külső dolgoktól függ, márpedig nekem a külső dolgokra nincsen semmi befolyásom. Egyedül az olvasás az, ami rám tartozik. Minden mást elhárítok magamtól. Egyetlen akaratom van, hogy elkülönítsem magam attól, ami nem tőlem függ. Az egész külső világtól. Kivételt képez az olvasás. Abban önmagam lehetek belül és kívül is. Ők pedig ott kint tegyék azt, amit jónak látnak...."

Néhány napon belül jön egy a hálát eléggé kifejező könyvismertető is!

A bejegyzés trackback címe:

https://olvasunk.blog.hu/api/trackback/id/tr7018461779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása