Beszélgessünk könyvekről, könyvtárakról, fontosabb cikkekről, újságokról! Országról,világról!

olvasunk.blog.hu

olvasunk.blog.hu

Az 56-os napló, írta és rajzolta egy Kovács János nevű kisfiú!

2019. október 23. - mbemba

A szóban forgó könyv életem egyik legkedvesebb könyve (Nem túlzok!). Szerzője, egy kissrác, nem azért írta, hogy könyv legyen belőle, hanem egészen egyszerűen azért, mert úgy érezte azokban a fontos napokban, 1956 októberében és novemberében, neki naplót kell vezetnie.

Aztán folytatta egészen 1957 tavaszáig. És szerencse – áldás inkább –, hogy sok-sok újságkivágással, budapesti térképekkel és rajzokkal díszítette írásait. Izgalmas, gyönyörű, magával ragadó minden alkalommal, mikor kinyitom. Még izgalmasabb, mikor eszembe jut, hogy a Napló egy aprócska lépésnyire volt az elkallódástól, hiszen Molnos Péter, művészettörténész az Ecseri úti piacon talált rá.

Gyönyörűség gyermekkel olvasni a könyvet, ezzel a könyvvel pedig könnyű feladat is, annak eleven színei miatt.

A Naplót Kieselbach Tamás adta ki, a tulajdonos pedig Molnos Péter. Ők találták ki a fakszimile változatot, ők jártak utána az eredeti szerző (Kovács János) kilétének.

Köszönöm nekik ezt a gyönyörű munkát!

56_1.jpg

 

56_2.jpg56_3.jpg56_4.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://olvasunk.blog.hu/api/trackback/id/tr3815257646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása