Beszélgessünk könyvekről, könyvtárakról, fontosabb cikkekről, újságokról! Országról,világról!

olvasunk.blog.hu

olvasunk.blog.hu

Legkedvesebb könyveim (5.)

2021. október 20. - mbemba

Egy éve a facebookon, személyes oldalamon, belekezdtem egy sorozatba. Most, ahogy sorban felbukkannak, itt is közzé teszem őket, majd talán folytatom is.

-----
Lénárd Sándor főzött Weöres Sándornak is és tetszett Sanyi bácsinak, amit kapott. Rómában történt ez!

Ebben a könyvben nincs szó erről az eseményről, viszont van benne ezer olasz recept. És talán még több történet az olasz múltról, a második világháború alatti és előtti Rómáról. És mivel latinos is volt Lénárd (lefordította Micimackót is), ezért a régi rómaiakról is sokat megtudhatunk.

Ebből a könyvből tanultam meg brokkolilevest és olasz bundás kenyeret készíteni, de lényegében innen tudtam meg azt is ki volt Trilussa.

Lénárd Budapesten született, Bécsben tanult, Rómában élt és dolgozott - például az amerikai hadseregnek -, majd a brazíliai őserdőben élt olasz feleségével.

Lénárdnak volt mit mesélnie és szeretett is mesélni. Ezért nagyon jó könyv a Római konyha!
lenard.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://olvasunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1016728454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása