Beszélgessünk könyvekről, könyvtárakról, fontosabb cikkekről, újságokról! Országról,világról!

olvasunk.blog.hu

olvasunk.blog.hu

Legkedvesebb könyveim (15.)

2021. november 04. - mbemba

latroknak.jpgSzenttamás ma Szerbiában van. A szerző pedig ebben a kisvárosban született. Mint helyi szeretettel ír a helyiekről, de nagyon őszintén.

Szeretettel ír, de tudja tisztán látni a helyiek barbárságát,, akaratosságát, néhol okosságát is. Ezeket az embereket: magyarokat, szerbeket, németeket nagyszerűen jellemzi közösségként, de igazából az egyes emberek túlélési technikái a fontosak.

Egyikük a citerában, a rózsamézben, a Kálvárián Jézus mellett felfedezett Virágos Katonában találja meg a boldogságot; a másik a munkában, az erőben; a harmadiknak az állandó ügyeskedés és erőszakosság a megoldás. (első kettő egymásban találja meg a boldogságot és utóbbi a feleség!)

Közben pedig a háttérben látszik, játszik a politika, a történelem (magyar világ, szerb világ, masírozó németek), szépen, keményen leírva.

Köszi Feri, hogy javasoltad! Köszi Gyöngyös, hogy ideadtad!

A bejegyzés trackback címe:

https://olvasunk.blog.hu/api/trackback/id/tr5516745448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása